LAJME

Juristi i Kurtit për aktgjykimin e Kushtetueses: E drejta është sikur shtatëzënia

Këshilltari Ligjor i Kryeministrit në detyrë Albin Kurti, Durim Berisha ka thënë se e drejta është sikur shtatëzania.

Berisha ka shkruar në Facebook se Gjykata Kushtetuese ose i jep të drejtë palës që ka kërkuar respektimin e kushtetutës ose palës tjetër.

“E drejta eshte sikurse shtatezenia. Nuk mund te jesh pak shtatezene, por je shtatezene apo nuk je. Prandaj edhe Gjykata ose i jep te drejtes pales qe ka kerkuar respektimin e Kushtetues dhe zbatimin e nenit 82.2 KK per shpallje te zgjedhjeve, ose i jep te drejte pales tjeter.Nuk ka situate balancuese ne drejtesine kushtetuese. Ose behet drejtesi ose nuk behet”, ka shkruar ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *