SHOWBIZ

5 mënyra për t’i dhënë fund vetmisë dhe për të udhëhequr një jetë më të lumtur

Vetmia është e lidhur me ndjenjat e pakënaqësisë, trishtimit ose papajtueshmërisë, të cilat lindin kryesisht kur njeriu jeton, me vetëdije ose jo, në mënyrë sipërfaqësore. Si të merresh me vetminë?

Praktikoni vetë-njohuri

Vetëm kur e njihni vërtet veten, dini frikën dhe dëshirat tuaja, dini se çfarë po bëni këtu, boshllëku ekzistencial, i cili shkakton vetmia, do fillojë të pushojë së ekzistuari. A e dini se kush është shoku juaj më i mirë, nga fillimi deri në fund të jetës tuaj? Vetja juaj! Në këtë proces të njohjes së vetvetes, ju mësoni të bëni paqe me veten tuaj, pa faj dhe frikë.

Lejoni veten që të doni dhe të jeni të dashur

Shpesh kemi ndjenjën “nuk e meritojmë”. A më pëlqen kaq shumë? Dhe nëse po, pse? A është ai shoku im, apo më telefonon vetëm kur i duhet diçka? Jam i sigurt se i keni kërkuar vetes diçka të tillë të paktën një herë në jetën tuaj. Dije se ju meritoni të gjithë dashurinë, respektin dhe miqësinë që njerëzit dhe Universi duhet t’ju ofrojnë. Dhe kurrë mos dyshoni. Në kthim, ofroni, me gjithë sinqeritetin e zemrës suaj, të njëjtën dashuri, përzemërsi, respekt dhe miqësi.

Ndihmoni tjetrin pa pritur asgjë në këmbim

Të qenit vetëmohues dhe mbështetës mund t’ju bëjë shumë mirë. Kur ndihmoni të tjerët, ju jeni duke ushtruar dhembshuri dhe mirëkuptim. Bëni mirë, ndihmoni të tjerët dhe mos prisni asgjë prej tyre. Pra, ndjenja e mosmirënjohjes ose përçmimit nuk mund t’ju mposht. Përkundrazi, kur hapeni të shërbeni, forca juaj e brendshme rritet dhe ju merrni energji në formën e Universit. Kjo energji mbizotëron në trupin dhe shpirtin tuaj, duke mos lënë vend për vetmi.

Ndërtoni miqësi të vërteta

Postimi i fotove në mediat sociale për të marrë pëlqime nuk e mbush vetminë, është thjesht një iluzion, një formë shpërqendrimi për egon tuaj, për të treguar se jeni të dashur. Mos humbni kohë me këtë lloj gjëje, përkundrazi ndërtoni miqësi me themele të forta.  Shkëmbimi i respektit, shoqërimit dhe besnikërisë është baza e një miqësie të vërtetë. Bëjeni mikun tuaj të buzëqeshë. Të jetë aty kur keni nevojë për të qarë. Zgjateni dorën sa herë që ju nevojitet. Gjithashtu kërkoni ndihmë. Miqtë e vërtetë nuk janë gjithmonë ata që shihni çdo ditë, por ata që do të jenë pranë jush për dy minuta, kur i kërkoni.

Kërkoni atë që ju jep kënaqësi të jetoni

Nëse përjetoni ndjenjën e vetmisë, duhet të rizbuloni dhe rikrijoni veten. Lejojini vetes një transformim personal, duke filluar nga shpirti juaj deri tek flokët. Kujdesuni për thelbin tuaj, kërkoni atë që ju motivon, mund të jetë muzikë, vallëzim, kontakt me natyrën.

Lexoni libra të mirë. Kujdesuni për shëndetin, ushqimin, bukurinë tuaj. Mësoni të argëtoheni vetëm. Dhe të dini si të argëtoheni me njëri-tjetrin. Mundohuni të gjeni gëzim në gjërat e vogla në jetë, pasi e gjithë lumturia është në detaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *